TOP_PLUSZ-1.1.1-21-SO1-2022-00006 „Főzőkonyha felújítása a Segesdi IV. Béla Király Általános Iskolában”

A kedvezményezett neve: Segesd Község Önkormányzata
Konzorciumi tag: Somogy Vármegyei Önkormányzat
A fejlesztés tárgya, célja: Főzőkonyha felújítása a Segesdi IV. Béla Király Általános Iskolában
A szerződött támogatás összege: 118 930 000,- Ft
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2024.12.31.

A projekt tartalmának részletes bemutatása:

A projekt céljai a napi 200 adag kapacitású segesdi főzőkonyha felújítása, korszerűsítése. A tervezett beruházás segítségével számos munkahely megtartása, illetve új munkahely létrehozása garantálható. A főzőkonyha korszerűsítésével hosszútávon biztosítva lesz a konyha által ellátott, a Segesden működő intézmények napi étkeztetései, ezáltal azok üzemelése is. A tervezett projekttel a helyi gazdaságélénkítés közvetlenül és közvetve is megvalósul, illetve ezek hatásaiként a népességmegtartás is biztosítható.

A projekt helyszíne a 7562 Segesd, József A. u. 1. szám alatti, Segesdi IV. Béla Király Általános Iskola épület egységében található konyha. A tervezett projekt keretében a főzőkonyha a felújítás után továbbra is főzőkonyhaként üzemel majd, azonban a fejlesztéssel érintett épület (főzőkonyha) üzemeltetését, szolgáltatás biztosítását a jövőben a Kedvezményezett szolgáltató bevonásával végzi. A projekt tervezése során célunk olyan korszerű konyha kialakítása, mely a mai kor igényeit kielégíti (korszerű gépek, egészségesebb ételkészítés, jobb munkakörülmények, energiatakarékos berendezések stb.).

Önállóan támogatható tevékenység: 2.1.1. C). II. c. pontja szerinti Főzőkonyha és konyhai előkészítő fejlesztéséhez kapcsolódó infrastruktúra kialakítása, bővítése: A tervezett projekt keretében megújulnak a konyha helyiségnek és fehér, illetve fekete mosogatónak burkolatai, épületgépészeti és épületvillamossági vezetései és szerelvényei, valamint új gépi szellőztetés készül. A három helyiség teljes festés-mázolása is megvalósul.

Kötelezően megvalósítandó, önállóan nem támogatható tevékenységek: 2.1.2.1. d) Nyilvánosság biztosítása – „ÁÚF 21-27” c. dokumentum 10. fejezete és a Felhívás 6.2. 1) pontja alapján: A hatályos jogszabályokban meghatározott tájékoztatási és nyilvánossági kötelezettség.Választható, önállóan nem támogatható tevékenységek: 2.1.2.2 b) A főtevékenységhez kapcsolódó szükséges eszközök, berendezések beszerzése: A meglévő konyha a felújítás után továbbra is konyhaként üzemel majd. A projekt tervezése során célunk olyan korszerű konyha kialakítása, mely a mai kor igényeit kielégíti ezért új korszerű inox berendezések