SZJA 1%-ról való rendelkezés


Kedves Személyi Jövedelemadót Fizető Polgárok!
Mindenki, aki fizet SZJA-t, illetve jövedelméből SZJA-t vonnak le, jogosult rendelkezni arról, hogy adója 1%-át valamely civil szervezet részére juttassák el.

Az Alapítvány Segesdért, mely már 1991 óta működik, a kezdetektől fogva igényli az Adóhivataltól a részére felajánlott 1%-ok kiadását. A felajánlásokból évente több százezer Ft-tal részesülünk.  2016-ban kaptuk eddig a legnagyobb összeget: 886 ezer Ft-ot Önök felajánlásainak köszönhetően, 2018-ban a kapott összeg  722 ezer Ft volt!

Alapítványunk ezzel az összeggel (és egyéb más bevételeinkkel) egész működése alatt a község egészének, és lakosságának a segítését igyekszik szolgálni. A közel 25 év alatt több, mint 50 egyetemista, főiskolás tanulmányait támogattuk ösztöndíjjal. 2010 óta pedig a jól tanuló, de hátrányos helyzetű általános- és középiskolás diákok tanulását is igyekszünk anyagiakkal ösztönözni (átlagosan25 gyermek kap havi 4000-9000 Ft-ot).

Támogatjuk a helyi sportot (úgy a labdarúgást, mint a diák sportkört) és segítjük az egyházakat, táborozások, felszerelések költségeihez való hozzájárulásokkal. Támogatjuk a nyugdíjasokat, a borbarátokat, és sok egyéb kezdeményezést is.

Mindezek miatt kérjük Önöket, jövedelemadót fizetőket, hogy az SZJA bevallásuk során az 1%-ról rendelkező nyilatkozatban az Alapítvány nevét és adószámát jelöljék meg:

ALAPÍTVÁNY SEGESDÉRT
19195616-1-14

Köszönjük az eddigi támogatásokat, és kérjük továbbra is az együttműködést, az összefogást Segesd és lakosságának boldogulása érdekében.

Az Alapítvány Kuratóriuma nevében köszöni az eddigi és kéri a további támogatásokat:

Kiss Jánosné
Dr Mohr Tamás
Péntek László
Dr Szabadkai Miklós
Talián Attiláné